RADIO TERRANOVA ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

«Μαύρα» μαντάτα για την Ελλάδα: Ο Β.Πούτιν ανακοίνωσε την παράδοση των S-400 στην Τουρκία!

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου  el.gr
Την ίδια στιγμή που η ΤΗΚ αναμένει την ένταξη των F-35 κάτι που επιβεβαίωσε ότι τελικώς θα γίνει ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ κατά την επίσκεψη του Ρ.Τ.Ερντογάν στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της ρωσικής υπερδύναμης Β.Πούτιν προανήγγειλε και αυτός την «ετοιμότητα της Ρωσίας» για παράδοση του Α/Α συστήματος S-400 στην Άγκυρα!
Και οι δύο πρόεδροι δηλαδή, των δύο πυρηνικών υπερδυνάμεων ανακοίνωσαν προσωπικά την ενίσχυση του τουρκικού οπλοστασίου
«Η Ρωσία είναι έτοιμη να πουλήσει στην Τουρκία του αντιαεροπορικούς πυραύλους S-400, ενώ το θέμα της παραγωγής των εξαρτημάτων θα εξαρτηθεί από την ικανότητα και την προθυμία της τουρκικής βιομηχανίας» δήλωσε την Πέμπτη, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.
Προσφέρει δηλαδή και τεχνογνωσία στην τουρκική βιομηχανία
«Συζητήσαμε το ενδεχόμενο της πώλησης των συστημάτων S-400. Είμαστε έτοιμοι για αυτό. Όσον αφορά τη συνεργασία, είναι ένα ξεχωριστό θέμα που σχετίζεται με την ετοιμότητα της τουρκικής βιομηχανίας. Έχουμε τον εν λόγω εξοπλισμό, μέχρι τώρα δεν έχει παραχθεί στο εξωτερικό»
Ο πρόεδρος της Ρωσίας υπενθύμισε και στο παρελθόν έχουν γίνει κοινά στρατιωτικά προγράμματα και ανέφερε ως παράδειγμα τους ρωσο-ινδικούς πυραύλους ‘BrahMos’.
«Αυτό γίνεται εδώ και δεκαετίες, επειδή απαιτείται μεγάλη τεχνολογική κατάρτιση και εκπαίδευση του προσωπικού. Αλλά, σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο. Είμαστε έτοιμοι για την προμήθεια των τελευταίων συστημάτων μας που έχουν κορυφαίες επιδόσεις και κάθε προσφορά είναι ευπρόσδεκτη. Ο πρόεδρος Ερντογάν το γνωρίζει αυτό και ο στρατός μας το ξέρει, όπως και ο τουρκικός στρατός»
H πώληση των S-400 στην Τουρκία συζητιέται εδώ και πολλούς μήνες αλλά αυτή τη φορά ανακοινώθηκε από προεδρικά χείλη.
Η παραλαβή τέτοιων οπλικών συστημάτων από την γείτονα αποτελεί μείζονα απειλή για τον Ελληνισμό ο οποίος τα τελευταία χρόνια ελέω μνημονίων δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα για να ακολουθήσει
To S400 είναι ένα Α/Α σύστημα μακρού βεληνεκούς το οποίο φτάνει τα 400 χλμ. Εάν το S300 θεωρείται το καλύτερο στο είδος του, το S400 έχει σχεδόν...μαγικές ιδιότητες.
Το βεληνεκές του διαφοροποιείται ανάλογα με το βλήμα που θα χρησιμοποιηθεί
400 km (40N6 missile)
250 km (48N6 missile)
120 km (9M96E2 missile)
40 km (9M96E missile)
Το ραντάρ του 91N6E μπορεί να εντοπίσει τον στόχο σε απόσταση 600 χλμ! Πρακτικά ελέγχει όλο το Αιγαίο!
Ενώ μπορεί να καταρρίψει έναν αεροδυναμικό στόχο σε μάξιμουμ ύψος από 27-20 χλμ και σε μίνιμουμ ύψος 0.005χλμ με το βλήμα 9M96 και 0.01χλμ με όλες τις εκδόσεις.
Μπορεί ταυτόχρονα να εμπλακεί με 80 διαφορετικούς στόχους.
Πρακτικά ρίχνει κάτω ότι πετάει.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μεταξύ κρατών δεν υπάρχουν αιώνιες φιλίες αλλά διαχρονικά συμφέροντα. Κάτι που η ελληνική πολιτική σκηνή αρνείται να καταλάβει και έτσι μένει πάντα πίσω από τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κινητικότητα στο Παρίσι και το Bourget για τις φρεγάτες! ΗΠΑ και Γάλλοι “κυνηγούν” τον ΓΔΑΕΕ…

Ενδιαφέρουσες δείχνουν να είναι οι εξελίξεις από το Παρίσι και την παραδοσιακή αεροπορική έκθεση – σόου στο προάστιο της γαλλικής πρωτ...