RADIO TERRANOVA ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Τρόμος στις ΗΠΑ: Η Ρωσία δοκίμασε τον «φονιά των αεροπλανοφόρων»

Mεγάλη είναι η ανησυχία στις ΗΠΑ μετά την επιτυχημένη δοκιμή πέντε υπερηχητικών πυραύλων ‘Ζιρκόν’, οι επονομαζόμενοι «aircarrier killer» αφού ένας από αυτούς αρκεί για να καταστρέψει ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο
Η ταχύτητα τους μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 7400 χιλιόμετρα την ώρα ενώ δεν «επιβραδύνει» ποτέ κάτω από τα 6.100 χιλιόμετρα την ώρα και είναι πέντε έως έξι φορές γρηγορότεροι από την ταχύτητα του ήχου!
Ο χρόνος αυτός των πυραύλων, είναι γρηγορότερος από οποιαδήποτε αντίδραση συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, ακόμη και εκείνων που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης.
Θεωρείται ο απόλυτος καταστροφέας και οι Αμερικανοί δεν έχουν κάτι που θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει
Ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής, Βλαντίμιρ Τουσκόφ αποκάλυψε ότι ο ‘Ζιρκόν’ το επόμενο έτος θα ενταχθεί στην υπηρεσία των ρωσικών ΕΔ
«Οι πύραυλοι αυτοί θα συμπεριληφθούν στο ρωσικό οπλοστάσιο μεταξύ των ετών 2018 και 2020», δήλωσε ο Τουσκόφ στο Sputnik.
Η ταχύτητα των πυραύλων είναι επαρκής για να εγγυηθεί την επιβιωσιμότητά τους εναντίον οποιουδήποτε αντιπυραυλικού συστήματος άμυνας.
Ο πύραυλος αυτός κατασκευάστηκε για να αντισταθμίσει το μεγάλο πλεονέκτημα των Αμερικανών στις θάλασσες και τους ωκεανούς όπου και το αμερικανικό Ναυτικό λόγω της υπεροπλίας του κυριολεκτικά προβάλει την αμερικανική ισχύ σε κάθε μέρος του πλανήτη.
Το αμερικανικό Ναυτικό ήταν μακράν το ισχυρότερο στον πλανήτη ακόμα και στα χρόνια του πανίσχυρου σοβιετικού Ναυτικού.
Η καθέλκυση και κατασκευή καινούριων αεροπλανοφόρων στην Ρωσία είναι μια διαδικασία που θα διαρκέσει μέχρι το 2030 και δεν προβλέπεται αυτά να είναι παραπάνω από δύο.
Θεωρείται βέβαιο λοιπόν ότι με το παλιό Admiral Kuznetsov είναι αδύνατον να μπορέσει η Ρωσία να επιβάλει την θέλησή της έναντι των υπέρτερων ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ αλλά και του ΝΑΤΟ γενικότερα.

Ο «Ζιρκόν» είναι μια ουσιαστική λύση τουλάχιστον μέχρι την κατασκευή των νέων αεροπλανοφόρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κινητικότητα στο Παρίσι και το Bourget για τις φρεγάτες! ΗΠΑ και Γάλλοι “κυνηγούν” τον ΓΔΑΕΕ…

Ενδιαφέρουσες δείχνουν να είναι οι εξελίξεις από το Παρίσι και την παραδοσιακή αεροπορική έκθεση – σόου στο προάστιο της γαλλικής πρωτ...