RADIO TERRANOVA ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Απολαυστικό βίντεο Άδωνι: Aυτή είναι η μεγαλύτερη κωλοτούμπα στην πολιτική Iστορία της Ελλάδας Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 23:32

Με τη μία, η κωλοτούμπα της ΝΔ! Με ένα βίντεο του Αδωνι, σε μια κάμερα δική του! Γιατί εκεί έχει ξεπέσει η επικοινωνία του κόμματος, τις μέρες του Κυριάκου.

Να χαράσσει την κεντρική πολιτική στρατηγική του κόμματος… ο Αδωνις σε μια κάμερα δική του.

Το ΧΩΝΙ κρατάει ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ
Στο βίντεο που ακολουθεί, θα ακούσετε τον Αδωνι Γεωργιάδη να λέει ξεκάθαρα –και μάλιστα να το τονίζει- ότι σήμερα στην Ελλάδα τα πράγματα στην οικονομία πάνε καλύτερα!
Και εξηγεί στη συνέχεια ότι τα πράγματα στην οικονομία πάνε καλύτερα, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει μνημόνιο (άρα, πάλι επιβεβαιώνεται εκείνος, ως λάτρης και υποστηρικτής των μνημονίων, το πιάσατε;). Επίσης, λέει ότι φυσικά με τη ΝΔ θα πηγαίναμε καλύτερα, και ακόμη πως δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το 2017 με το 2014! Ότι είναι λάθος η σύγκριση, γιατί τότε ήταν διαφορετικό το οικονομικό περιβάλλον!

Τα πιστεύετε αυτά που διαβάζετε; Αλήθεια είναι. ΣΟΚ;

Δείτε το βίντεο - Μέχρι το 01.31 ο Αδωνις Γεωργιάδης παραδέχεται ότι σήμερα στην ελληνική οικονομία τα πράγματα πάνε καλύτερα. Από εκεί και μετά, εξηγεί γιατί αυτό οφείλεται στη ΝΔ και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ! Ολο το βίντεο απολαυστικό είναι, αλλά η παραδοχή που κάνει στην αρχή είναι όλα τα λεφτά.

Σαν να είναι κάποιος σωσίας του, που βγήκε να τον ξεφτιλίσει, λέγοντας τα αντίθετα ακριβώς από όσα έλεγε μέχρι χθες!!!
Το να απαντήσουμε στα λογικοφανή –κατά πώς του κάθονταν εκείνη την ώρα στην παραλία της Μυκόνου με τον Πρετεντέρη- επιχειρήματα του Αδωνι είναι εύκολο, διασκεδαστικό, και θα το κάνουμε σε άλλη ανάρτηση. Το σημαντικό στοιχείο αυτής της δήλωσης είναι άλλο: Ότι για πρώτη φορά, από επίσημα γαλάζια χείλη, ακούγεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταστρέφει την οικονομία. Όχι! Αντιθέτως, η οικονομία πάει καλύτερα!

Μετά, ο ίδιος ο Αδωνις μάς εξηγεί γιατί κατά τη γνώμη του συμβαίνει αυτό. Ο ισχυρισμός, που βρήκε να δομήσει μπροστά στην κάμερα, είναι ότι η θετική πορεία της οικονομίας δεν πρέπει να πιστωθεί στην κυβέρνηση αλλά στην αντιπολίτευση.

Όμως –να το σημειώσουμε αυτό- όλα αυτά είναι εξηγήσεις του Αδωνι, προκειμένου να δικαιολογήσει μια παραδοχή που μόλις έχει κάνει μπροστά στην κάμερα. Και η παραδοχή του είναι συγκλονιστική. Είναι όλη η πολιτική ουσία. Ότι τελικά στην οικονομία σήμερα τα πράγματα πάνε καλύτερα. Στην Ελλάδα του Τσίπρα έχουμε ανάπτυξη!!!

Εδώ είναι όλη η αλλαγή του γαλάζιου αφηγήματος, με τη μία! Η απίστευτη κωλοτούμπα! Αποπειράθηκε –σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση- από τον Αντι-πρόεδρο του κόμματος, Αδωνι Γεωργιάδη σε μια κάμερα δική του.
Και εμείς… πότε θα καταστραφούμε;

Τι σημαίνει αυτό που ακούσαμε να λέει ο Αντι-πρόεδρος του κόμματος; Ότι…

Πλέον, η ΝΔ εγκαταλείπει το αίτημά της για εκλογές. Πώς είναι δυνατόν να ζητά η αντιπολίτευση εκλογές, όταν ο Αντι-πρόεδρός της παραδέχεται δημόσια ότι τα πράγματα στην οικονομία πάνε καλύτερα; Κάτι τέτοιο θα ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια του πολιτικά γελοίου, και εκτιμάται από αναλυτές ότι ο Κυριάκος δεν θα το τολμήσει. Αρα, τέρμα οι εκλογές.

Πλέον, τα στελέχη της ΝΔ δεν θα λένε στα κανάλια ότι τα πάντα καταστρέφονται, μέρα με τη μέρα. Ούτε ότι η αγορά δεινοπαθεί, ούτε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε επιδείνωση των capital controls! Ολες αυτές τις ανοησίες που έλεγαν ΜΑΖΙΚΑ και ΥΣΤΕΡΙΚΑ στα αγαπημένα τους κανάλια. Και δεν θα μπορούν να τα λένε αυτά, γιατί βγήκε ο Αντι-πρόεδρός τους Ο ΙΔΙΟΣ και παραδέχθηκε δημόσια ότι η οικονομία πάει κάθε χρόνο, ολοένα και καλύτερα! Αρα, πώς θα λένε τώρα τις ανοησίες που έλεγαν; Δεν θα μπορούν!

Πλέον, βρίσκονται ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ εκτεθειμένοι οι τηλε-καταστροφολόγοι!!! Αλήθεια, τι θα λέει τώρα ο Δημήτρης Οικονόμου στο ΣΚΑΙ; Θα συνεχίσει να λέει ότι τα πράγματα πηγαίνουν ολοένα και χειρότερα, όπως έχει πει χιλιάδες φορές μέχρι σήμερα; Ο Πορτοσάλτε, ο φίλος του Αδωνι; Τι θα λέει από την εκπομπή του; Ότι τελικά αρχίζει και αυτός να αντιλαμβάνεται πως τα πράγματα στην οικονομία καλυτερεύουν ή θα επιμένει να λέει ότι όλα οδηγούν στην καταστροφή, όπως έλεγε μέχρι τώρα;
Τι θα κάνουν οι έντυποι καταστροφολόγοι, που είχαν εκπαιδευτεί στο να παραποιούν την πραγματικότητα υπέρ της μίζερης μαυρίλας τους; Θα συνεχίσουν να το κάνουν, διαψεύδοντας έτσι τον μέχρι τώρα αγαπημένο τους Αντι-πρόεδρο; Θα μπορούν να γράφουν τις ανοησίες που έγραφαν, όταν ο Αντι-πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα στην οικονομία; Δύσκολο…
Εν ολίγοις, ΤΕΡΜΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ, μάγκες! Αυτή η θεμελιώδης γραμμή της γαλάζιας πολιτικής σκέψης ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει τη χώρα» εγκαταλείπεται. Γιατί; Μα, γιατί πλέον αρχίζουν να αντιλαμβάνονται και αυτοί ότι δεν μπορούν να χτυπούν συνεχώς το κεφάλι τους στον τοίχο (της πραγματικότητας των επίσημων στοιχείων). Κάποια στιγμή θα ματώσει. Αλλωστε, βρισκόμαστε στην αρχή μιας τρομερά ενδιαφέρουσας περιόδου για την ελληνική οικονομία, που περιλαμβάνει εξειδίκευση των μέτρων για το χρέος, άρση των capital controls, οριστική έξοδο της χώρας στις αγορές, είσοδο των επενδυτών στην ελληνική οικονομία.

Και όλα αυτά θα γίνουν μέσα σε ένα χρόνο, το πολύ! Αρα, μέχρι πότε η ΝΔ θα μπορούσε να συνεχίζει να λέει ότι η κυβέρνηση καταστρέφει τη χώρα, όπως έλεγε μέχρι και χθες; Ακόμη και όταν θα βγαίναμε στις αγορές, εκείνη τη μέρα θα μιλούσε για καταστροφή; Είναι δυνατόν; Όχι, φυσικά. Η γαλάζια στρατηγική ήταν ένα απόλυτο αδιέξοδο (και αυτό το είχαμε επισημάνει άπειρες φορές Στο ΧΩΝΙ, από το 2015 και μετά, που άρχισε αυτό το βιολί).

Στην ουσία, λοιπόν, η συγκεκριμένη δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη αποτελεί την έκφραση της συντριπτικής ήττας του στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ, να επενδύσει στην καταστροφή της χώρας. Επαιξε και έχασε. Βυθίστηκε στο πηγάδι της αντεθνικής μιζέριας που κουράζει γρήγορα πολιτικά, και τώρα επιθυμεί διακαώς να αλλάξει λόγια στο πολιτικό της σενάριο. Αργησε να το αντιληφθεί.
Και τώρα με τον τρόπο που το κάνει, ξεφτιλίζεται. Όμως, από το να συνεχίσει να χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο…; Χρειαζόταν μια θεαματική κωλοτούμπα, το είχαν αντιληφθεί και οι ίδιοι. Και ποιος είναι ο καλύτερος σ’ αυτά;

Κομβικό σημείο στην πολιτική Ιστορία της χώρας
Η συγκεκριμένη δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη θα μείνει για πάντα να θυμίζει την ιστορική κωλοτούμπα που επιχείρησε στον πολιτικό της σχεδιασμό η ΝΔ του Κυριάκου, το καλοκαίρι του 2017, τότε που συνειδητοποίησε ότι θα πρέπει να αλλάξει άρδην τη βασική στρατηγική επικοινωνιακή επιλογή της, που ήταν η καταστροφολογία. Πλέον, το αφήγημα αλλάζει: Δεν καταστρεφόμαστε. Απλά, με εμάς τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Που τι σημαίνει; Οτι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν καταστρέφει τη χώρα (όπως έλεγε η ΝΔ δυο χρόνια τώρα) ούτε τη βυθίζει στην ύφεση. Αυτά τα βασικά και θεμελιώδη στοιχεία της γαλάζιας ρητορικής εξαφανίζονται. Μόλις πεθάνανε μαζί με το αίτημα για εκλογές.

Αυτό το (κοντό) ταβάνι αξιοπιστίας έχει αποκτήσει πλέον η γαλάζια ρητορική, με τις γκάφες των ηγετών της, όσο απίθανο και αν ακούγεται αυτό. Ελεγε ότι ο Τσίπρας τα έκανε όλα λάθος και αυτό θα οδηγήσει σε επιπλέον ύφεση και υστέρηση σ’ όλους τους τομείς. Και σήμερα βγαίνει και παραδέχεται ότι τελικά πάμε καλά! (Αλλά αυτό οφείλεται στη ΝΔ. Εντάξει…). Εβλεπε εκλογές η ηγεσία της ΝΔ και τις ζητούσε. Το έχασε και αυτό.
Επένδυσε ότι δεν θα κλείσει καμία αξιολόγηση. Εχασε και τις δύο φορές. Πόνταρε όλα της τα πολιτικά λεφτά ότι ο Τσίπρας δεν θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα στις αγορές. Και μετά διάβασαν την έγγραφη δέσμευση των δανειστών στο eurogroup του Ιουνίου και ξενερώσανε. Ε, λογικό είναι να αποφάσισαν τότε την κωλοτούμπα του αιώνα. Όταν συνειδητοποίησαν ότι του χρόνου τέτοιον καιρό η χώρα θα βγει από τα μνημόνια, με την κοινωνία όρθια.

Αυτά (Αδωνι Γεωργιάδη). Και καλή επιτυχία στις εκλογές του 2019. Που μόλις θα έχει ρυθμιστεί και το χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κινητικότητα στο Παρίσι και το Bourget για τις φρεγάτες! ΗΠΑ και Γάλλοι “κυνηγούν” τον ΓΔΑΕΕ…

Ενδιαφέρουσες δείχνουν να είναι οι εξελίξεις από το Παρίσι και την παραδοσιακή αεροπορική έκθεση – σόου στο προάστιο της γαλλικής πρωτ...