RADIO TERRANOVA ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Άντρο των τρομοκρατών των “Πυρήνων της Φωτιάς” οι φυλακές ανηλίκων Αυλώνα - Σπάει η ομερτά μετά από ερώτηση της Χρυσής Αυγής

Συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως μετά από σχετική ερώτηση της Χρυσής Αυγής και ξεκινά η διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές για τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε άντρο των "πυρήνων της φωτιάς".
Ο βουλευτής Β΄ Πειραιώς, Γιάννης Λαγός στις 18 Μαΐου κατέθεσε ερώτηση προς όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία για τα σκάνδαλα που εκτυλίσσονται στις φυλακές Αυλώνα και τα οποία έχουν έντονη οσμή κόκκινης τρομοκρατίας.
Παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία για την κλίκα που έχουν δημιουργήσει εκεί οι τρομοκράτες των "Πυρήνων" ανέφερε σχετικά:
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα»
Στις φυλακές Ανηλίκων υπάρχει ένα παράδοξο που δεν παρατηρείται σε άλλες φυλακές. Ο κ. Δαμιανός, διευθυντής του σχολείου στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα ασκεί θητεία άνω των οκτώ ετών αδιαλείπτως, ενώ επιλέγει ο ίδιος και τους καθηγητές που υπηρετούν στο σχολείο. Φροντίζει μάλιστα, ώστε να είναι πάντα οι ίδιοι εξεταστές που εξετάζουν τους υποψήφιους για τις πανελλήνιες εξετάσεις και κατά έναν επίσης παράδοξο τρόπο, μαθητές με ελάχιστες ή και μηδενικές παρουσίες, τελικά περνούν στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δικαιολογούν τις εξόδους τους από τις φυλακές παίρνοντας εκπαιδευτικές άδειες ανήλικοι με εγκληματική δράση ακόμη και τρομοκράτες.
Επεμβαίνει επίσης στις πειθαρχικές μεταγωγές των κρατουμένων και τους προωθεί στον Αυλώνα με το πρόσχημα ότι είναι ανήλικοι και μαθητές, ενώ πολλοί έχουν κλείσει ακόμη και το 21ο έτος της ηλικίας τους. Μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» γίνονται προσπάθειες ώστε να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις για το έτος 2017, να εισαχθούν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ ώστε να τύχουν των προνομίων των εκπαιδευτικών αδειών.
Έχουν κάνει ήδη αίτηση τρομοκράτες και αναρχικά στοιχεία, ανάμεσά τους οι: Τσάκαλος Χρήστος, Τσιρώνης Γρηγόρης, Χατζηδάκης Δημήτρης, Λαδέρης Αθανάσιος, Φάτσης Βασίλειος, Λουκόπουλος Σωτήρης.
Επί των ημερών του, επιπλέον, εγκρίθηκε κονδύλι ύψους 680.000€ για την «ενεργειακή αναβάθμιση της φυλακής» από την Περιφέρεια, χωρίς όμως επίσημο αίτημα από την υπηρεσία ή το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενώ το κτήριο υπάρχει ήδη από το 1960 και δεν επιδέχεται εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης. Επίσης, το έργο έχει ανατεθεί - χωρίς διαγωνισμό - στην κατασκευαστική εταιρεία ΚτΥπ ΑΕ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ), στην οποία έχει συγχωνευτεί η Θέμις ΑΕ, γνωστή για οικονομικά σκάνδαλα στο πρόσφατο παρελθόν.


Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
  • Ποιο είναι το νομικό πλαίσιο που ακολουθείται, ώστε να μην παρατηρούνται ηγεμονισμοί στις Φυλακές ανηλίκων, αλλά και στις φυλακές ανά την Ελλάδα;
  • Προβλέπεται από τον νόμο η πολύχρονη παρουσία του κ. Δαμιανού στο ίδιο πόστο;
  • Ποιος ελέγχει και αξιολογεί τους καθηγητές για το έργο τους και την απόδοση τους;
  • Ποιος ελέγχει τα γραπτά των μαθητών πέρα των συγκεκριμένων καθηγητών που είναι επιλογή του συγκεκριμένου Δ/ντή;
  • Ποιο είναι το καθεστώς που ακολουθείται για τους τρομοκράτες των Πυρήνων της Φωτιάς; Προτίθεστε να τους δώσετε εκπαιδευτικές άδειες με την έγκριση του Δ/ντή των φυλακών;
  • Ποιος κατέθεσε αίτημα στην Περιφέρεια για την επιχορήγηση των 680.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση ενός παλαιού κτηρίου, ποσό ίσο με το έκτακτο επίδομα που δόθηκε από την Κυβέρνηση τον Δεκέμβριο;  
  • Με ποια διαδικασία χορηγήθηκαν και ποιος έλεγξε τον φάκελο που κατατέθηκε, αν κατατέθηκε ποτέ κάποιος φάκελος;
  • Με ποια διαδικασία ανατέθηκε ένα έργο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε μια εταιρεία με βεβαρυμμένο παρελθόν ατασθαλιών;
Αθήνα, 18/05/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ερώτηση του Συναγωνιστή ακόμα δεν έχει απαντηθεί. Οφείλουμε να κάνουμε τις εξής επισημάνσεις:

α) Ο Πέτρος Δαμιανός, γνωστός και ως δάσκαλος του Νίκου Ρωμανού, είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με το ψηφοδέλτιο της Δούρου. Είναι αυτός που ως διευθυντής του σχολείου στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα παραμένει αμετακίνητος, επιλέγει ο ίδιος τους εξεταστές για τα γραπτά των τρομοκρατών και κατά ένα... περίεργο τρόπο αυτοί καταφέρνουν να περάσουν στα ΑΕΙ της χώρας και να παίρνουν εκπαιδευτικές άδειες. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο "άβατο", ένα "κράτος εν κράτει" της κόκκινης τρομοκρατίας.
β) Προκύπτει μείζον ζήτημα με το κονδύλι 680.000 ευρώ για την «ενεργειακή αναβάθμιση της φυλακής» από την Περιφέρεια Αττικής και η ανάθεση του εν λόγω έργου στην Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, στην οποία έχει συγχωνευτεί η Θέμις ΑΕ, μια εταιρεία που εμπλέκεται σε οικονομικά σκάνδαλα.
Να σημειώσουμε πως στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής σωφρονιστικού συστήματος θα αναδειχθεί το εν λόγω μείζον ζήτημα από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και δεν είναι τυχαίο ότι - όπως έγραψε σήμερα και το ένθετο των "Παραπολιτικών" secret- η συγκεκριμένη ερώτηση έχει προκαλέσει αίσθηση και αρκετοί βουλευτές και από άλλα κόμματα προσέγγισαν τον Συναγωνιστή, ζητώντας του περαιτέρω πληροφορίες για το θέμα.
Παραθέτουμε την τηλεφωνική παρέμβαση του Γ. Λαγού στον Ξένιο Fm, όπου εξηγεί την κατάσταση στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κινητικότητα στο Παρίσι και το Bourget για τις φρεγάτες! ΗΠΑ και Γάλλοι “κυνηγούν” τον ΓΔΑΕΕ…

Ενδιαφέρουσες δείχνουν να είναι οι εξελίξεις από το Παρίσι και την παραδοσιακή αεροπορική έκθεση – σόου στο προάστιο της γαλλικής πρωτ...