RADIO TERRANOVA ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ EUROGROUP: Απειλεί με παραίτηση ο Α.Τσίπρας και άμεση προσφυγή στις κάλπες αν δεν βρεθεί λύση για το χρέος

 Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις μετά το τέλος του σημερινού Eurogroup, αφού οι πληροφορίες θέλουν παρασκηνιακά να έχει απειλήσει με παραίτηση ο Α.Τσίπρας και με άμεση προσφυγή στις κάλπες αν δεν  βρεθεί λύση εδώ και τώρα με το χρεος.
Μέχρι στιγμής αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο πλέον σκληροπυρηνικός Γερμανός Οικονομικών  Β.Σοιμπλε όπου ήταν ο μόνος που δεν ήθελε να ακούσει κουβέντα για το χρέος τώρα πλέον το συζητά αλλά για το τέλος του προγράμματος το 2018, αυτό όμως δεν είναι αρκετο. 
Η λύση του χρέους είναι κάτι που χρειάζεται άμεσα η Ελλάδα, για να μπορέσει να μπει στον μηχανισμό ρευστότητας και να μπορέσει ξανά να σταθεί στα πόδια της. Αυτό είναι που την καίει και είναι το κύριο ζήτημα της διαπραγμάτευσης σήμερα.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια πολύ περίεργη δήλωση προχώρησε ο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας Μάρτιν Σέφερ: "Είναι προς το συμφέρον του Βερολίνου να μην απομονωθεί εξαιτίας της στάσης του απέναντι στην Ελλάδα και στο θέμα μιας ελάφρυνσης χρέους για την Αθήνα"!
Αυτό δείχνει και το μέγεθος του ρήγματος που υπάρχει μεταξύ των εταίρων στη Γερμανία για το θέμα του χρέους και τις διαφορετικές φωνές που υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας. 
Ακόμα και οι ίδιοι καταλαβαίνουν πως είναι προς το συμφέρον -και το δικό τους- μια καθαρή και βιώσιμη λύση για το χρέος.
Αλλωστε, δεν είναι τυχαίες και οι σημερινές δηλώσεις του ευρωπαίου επίτροπου κ.Μοσκοβισί: «Η Ελλάδα ψήφισε μέτρα την προηγούμενη εβδομάδα και τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε και εμείς στις δικές μας δεσμεύσεις. Πρέπει ο ελληνικός λαός να δει ότι οι προσπάθειές του αναγνωρίζονται», «καρφώνοντας» έτσι τον Β.Σόιμπλε.


 Αυτή τη στιγμή συνεδριάζουν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Πολ Τόμσεν, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λε Μερ για το ζήτημα του χρέους.
 Νωρίτερα, το Eurogroup είχε διακόψει τις εργασίες του προκειμένου να γίνουν συντονισμένες επαφές και τεχνικές συζητήσεις, σε μία προσπάθεια οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να καταλήξουν σε κείμενο.
Το καλό είναι ότι όσο μένουν μέσα και συνεχίζουν την συζήτηση, τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία.
Το θέμα των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης συμφωνήθηκε σε επίπεδο Eurogroup Working Group (EWG) αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

πηγη:enoplos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κινητικότητα στο Παρίσι και το Bourget για τις φρεγάτες! ΗΠΑ και Γάλλοι “κυνηγούν” τον ΓΔΑΕΕ…

Ενδιαφέρουσες δείχνουν να είναι οι εξελίξεις από το Παρίσι και την παραδοσιακή αεροπορική έκθεση – σόου στο προάστιο της γαλλικής πρωτ...