RADIO TERRANOVA ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Συλλαλητήρια μετά μουσικής

Μία ημέρα μετά την 24ωρη απεργία, συνδικάτα, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς δίνουν ραντεβού και πάλι στους δρόμους και καλούν «όλους τους πολίτες της Αττικής να δώσουν το ''παρών'' στο Σύνταγμα, στο παλλαϊκό ενωτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, ανυπακοής και αντίστασης στο 4ο μνημόνιο».
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν στις 18.30 στο Σύνταγμα, ενώ την ίδια ώρα καλεί στη συμβολή της Σταδίου με την πλατεία Συντάγματος η Λαϊκή Αντίσταση ΑΑΣ. Ξεχωριστό κάλεσμα για συγκέντρωση στις 19.00 στην Ομόνοια απευθύνει το ΠΑΜΕ. Επίσης στις 19:00 καλούν, στο Σύνταγμα, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου διοργανώνεται συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» (19:00), στην οποία συμμετέχουν: Κίτρινα Ποδήλατα, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Βασίλης Λέκκας, Μάνια Παπαδημητρίου, Ζωή Παπαδοπούλου, Νατάσα Παπαδοπούλου-Τζαβέλλα.
«Οφείλουμε όλοι και όλες να ανταποκριθούμε στην έκκληση του Μίκη Θεοδωράκη καθώς και δεκάδων ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης που μας καλούν σε μια οργανωμένη αντίσταση στην επιβολή των μέτρων, για να κερδίσουμε την πατρίδα μας και την αξιοπρέπεια μας, για να σταματήσουμε τη λιτότητα, τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση. Για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς κατοχή, χωρίς προστάτες» σημειώνει στο κάλεσμά της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

H Λαϊκή Ενότητα στηρίζει αυτήν την πρωτοβουλία και καλεί τον λαό και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά.

Μπαράζ κινητοποιήσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στάση εργασίας από τις 12.00 ώς τη λήξη του ωραρίου έχει προκηρύξει για σήμερα το συνδικάτο ΟΤΑ, καλώντας σε πανελλαδική συγκέντρωση στις 13.00 έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.
Βασικά αιτήματα, να μην υπάρξουν απολύσεις συμβασιούχων, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Οι διοργανωτές αναμένουν μαζική ανταπόκριση στο κάλεσμα, ενώ θεωρείται δεδομένη η παρουσία συμβασιούχων από πλήθος περιοχών της περιφέρειας.
Παράλληλα, αποχή από κάθε εργασία στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ανακοινώνοντας παράλληλα 48ωρη απεργία για το σύνολο των εργαζομένων στους ΟΤΑ τη Δευτέρα και την Τρίτη (22 και 23 Μαΐου).
Πέρα από το ζήτημα των συμβασιούχων, η Ομοσπονδία αντιδρά στην εξαγγελία για υποχρεωτική φοίτηση νηπίων στα νηπιαγωγεία. Απαιτεί την ανάκλησή της, λέγοντας ότι αν εφαρμοστεί θα οδηγήσει στο κλείσιμο δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και τους εργαζομένους τους στην εργασιακή ανασφάλεια.
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και στους παιδικούς σταθμούς έχουν ανακοινώσει συγκέντρωση τη Δευτέρα στο Σύνταγμα (11.00).

Την Τρίτη, μόνιμοι εργαζόμενοι και συμβασιούχοι θα συμμετάσχουν σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (9 π.μ.) με αίτημα την άμεση επίλυση του αδιεξόδου που δημιουργεί πλέον η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κινητικότητα στο Παρίσι και το Bourget για τις φρεγάτες! ΗΠΑ και Γάλλοι “κυνηγούν” τον ΓΔΑΕΕ…

Ενδιαφέρουσες δείχνουν να είναι οι εξελίξεις από το Παρίσι και την παραδοσιακή αεροπορική έκθεση – σόου στο προάστιο της γαλλικής πρωτ...