RADIO TERRANOVA ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Τεράστιο όγκο πυρός συγκεντρώνει η Ρωσία: Ζήτησε άδεια από την Τουρκία για πτήσεις μαχητικών και IL-76 προς Συρία για ένα μήνα!

Στον ύπνο πιάστηκαν οι ΗΠΑ σχετικά με το μέγεθος της ρωσικής στρατιωτικής παρέμβασης στη Συρία καθώς ζήτησαν από την Τουρκία άδεια να πετάξουν από τουρκικές βάσεις αμερικανικά κατασκοπευτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για παρακολούθηση των ρωσικών κινήσεων στη Συρία ενώ από την πλευρά της η Ρωσία ζήτησε από την Άγκυρα άδεια υπερπτήσεων μαχητικών και μεταγωγικών αεροσκαφών για μεταφορά στρατιωτικού υλικού προς τη Συρία για υποστήριξη για ένα μήνα!
Συγκεκριμένα, αμερικανικές πηγές αναφέρουν πως η Μόσχα ζήτησε από τουλάχιστον μια χώρα που συνορεύει με τη Συρία, Τουρκία δηλαδή, ένα αεροδιάδρομο προκειμένου να πετάξουν μαχητικά αεροσκάφη της με προορισμό τη Συρία σύμφωνα με το Debka.
Αναφέρουν επίσης ότι φωτογραφίες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δείχνουν την στρατιωτική κατασκευή μιας βάσης που θα φιλοξενήσει τα ρωσικά στρατεύματα και τον εξοπλισμό τους δίπλα στη Λαττάκεια ενώ αναφέρουν πως αυτή η ταχύτατη εμπλοκή των ρώσων μπορεί να οφείλεται σε επίθεση του ISIS σε ρωσική στρατιωτική βάση στο Nταγκεστάν!
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την Telegraph, η Ρωσία κατασκευάζει τεράστια στρατιωτική βάση στη Συρία πράγμα που πρώτοι σας το είχαμε μεταφέρει (δείτε σχετικά εδώ) γεγονός που αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη της εμβάθυνσης της ρωσικής υποστήριξης προς τον Μ.Άσαντ.
Προχωρώντας σε λεπτομέρειες, η εφημερίδα αναφέρει πως οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει έναν υπερσύγχρονο πύργο εναέριου ελέγχου και έχουν μεταφέρει 1.000 προκατασκευασμένα σπίτια για το προσωπικό κοντά στο λιμάνι της Λαττάκεια ενώ επιβεβαιώνει το Debka λέγοντας πως αιτήθηκαν από γειτονικές χώρες αεροδιάδρομο για μεταφορά υλικού και στρατιωτών καθόλη τη διάρκεια του Σεπτέμβρη!
Αυτό θα αυξήσει την ένταση μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας ενώ θα φέρει σε αδιέξοδο την Τουρκία η οποία είτε θα υπακούσει στις ΗΠΑ και δεν εγκρίνει τον αεροδιάδρομο που ζητούν οι Ρώσοι ή θα δώσει την σχετικά άδεια με αποτέλεσμα ISIS και ΗΠΑ να εκδηλώσουν την...δυσαρέσκεια τους..
"Είναι φανερό πως είναι μια μεγάλη ανησυχία ανέφερε αξιωματούχος των ΗΠΑ. Αν μετακινούν στρατεύματα για να βοηθήσουν την συριακή κυβέρνηση να δώσει μόνη της την μάχη είναι ένα θέμα αλλά αν μετακινούν χερσαίες δυνάμεις για βομβαρδισμό (των τζιχαντιστών) είναι ένα άλλο πράγμα".
Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον δεν απάντησε σε ερωτήσεις τηρώντας σιγή ιχθύος γι αυτά που έρχονται και δεν λέγονται...
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο διοικητής των ρωσικών αερομεταφερόμενων μονάδων είχε θέσει σε ετοιμότητα τις μονάδες τις οποίες διοικεί.
phgh: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κινητικότητα στο Παρίσι και το Bourget για τις φρεγάτες! ΗΠΑ και Γάλλοι “κυνηγούν” τον ΓΔΑΕΕ…

Ενδιαφέρουσες δείχνουν να είναι οι εξελίξεις από το Παρίσι και την παραδοσιακή αεροπορική έκθεση – σόου στο προάστιο της γαλλικής πρωτ...