RADIO TERRANOVA ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Κάλυψη από Σεισμό μεταξύ κρητης καρπαθου

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:07 στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 108 χιλιόμετρα ανατολικά του Αγίου Νικολάου και 54 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καρπάθου.

Το εστιακό βάθος της δόνησης, που έγινε αισθητή στις ανατολικές ακτές της Κρήτης, εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Το zougla.gr επικοινώνησε με το ΑΤ Καρπάθου και ο αξιωματικός υπηρεσίας μάς ανέφερε ότι η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, διήρκεσε αρκετή ώρα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Κάσο. Οι τοπικές αστυνομικές αρχές τόνισαν  ότι ταρακουνήθηκαν, ωστόσο δεν υπήρξαν αναφορές για καταστροφές.
O Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, κύριος Ερευνητής Σεισμολογίας Ε.Α.Α, μιλώντας τόνισε ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και παρακολουθείται. «Μετά την δόνηση των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ακολούθησαν μικρότερες δονήσεις. Παρακολουθούμε το φαινόμενο».
Έπειτα από τον σεισμό των 6,1R, σημειώθηκαν δονήσεις μεγέθους 4,3R, 4R, 4,1R, 3,1R, 4,2R και 5R:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κινητικότητα στο Παρίσι και το Bourget για τις φρεγάτες! ΗΠΑ και Γάλλοι “κυνηγούν” τον ΓΔΑΕΕ…

Ενδιαφέρουσες δείχνουν να είναι οι εξελίξεις από το Παρίσι και την παραδοσιακή αεροπορική έκθεση – σόου στο προάστιο της γαλλικής πρωτ...